Navigáció

Tartalom

Aktuális

Üzenetek

első előző
/ 3
utolsó

Tisztelt Lakosok, 1

Tisztelt Lakosok,

A kialakult egészségügyi helyzetre való tekintettel, ezúton tájékoztatjuk Önöket a védömaszkok szétosztásának további folyamatáról. Amennyiben még nem kaptak védömaszkot, kérjük jelezzék a 0951/400720-as telefonszámon.
Ne becsüljük alá a jelnlegi helyzetet, védjük magunkat és mindenki mást. teljes szöveg

egyéb | 23. 3. 2020 | Szerző:
Tisztelt Lakosság! 1

Tisztelt Lakosság!

A mai nappal megkezdődik a védőmaszkok osztása községünkben a délutáni órákban. A Hodosi Vöröskereszt alapszervezetének segítségével eljuttatjuk szépkorúainkhoz a védőmaszkot. A még készülőben lévő védőmaszkok további szétosztásáról folyamatosan fogjuk Önöket tájékoztatni.

Megkérjük Önöket, tekintettel arra, hogy a Dunaszerdahelyi járásban már 4 egyénnél diagnosztizálták a vírust, hogy következetesen tartsák be az előírt szabályokat.

Ezúton szeretnénk megkérni a 65 év feletti szépkorúainkat és a kisgyermekes anyukákat, hogy egészségük megőrzése érdekében minimalizálják a helyi élelmiszerüzletek látogatását.

teljes szöveg

egyéb | 17. 3. 2020 | Szerző:
Tisztelt Lakosság! 1

Tisztelt Lakosság!

A kialakult egészségügyi helyzetre való tekintettel értesítjük Önöket, hogy 2020.03.17-től, további óvintézkedések lépnek életbe a községünk területén a járvány további terjedésének megelőzése érdekében.
Ezek pedig a következőek :

A helyi élelmiszerüzletekben csak védőmaszkban, valamint csak egyesével lehet bemenni, és belépéskor fertőtleníteni kell a kezeket.

Továbbá

A MONA étterem meghatározatlan ideig csak házhoz szállítással biztosítja az ételt, vagyis az étel helyi elfogyasztása az étteremben nem lehetséges.

Ezek a megelőző intézkedések csakis az egészségünk és az egészségük védelmét szolgálják, vigyázzunk egymásra.

teljes szöveg

egyéb | 16. 3. 2020 | Szerző:
Tisztelt Lakosság! 1

Tisztelt Lakosság!

A kialakult egészségügyi helyzetre való tekintettel a Hodosi községi hivatal, és a Hodus komunal kft. határozatlan ideig zárva lesz, azonban szolgáltatásaikat továbbra is el fogják látni a lakosaink felé. További információkat a következő telefonszámokon lehet kérni : Hodus komunal kft. - 0951 397 984 , községi hivatal : 0951 400 720

Községünkben megkezdődött a védőmaszkok varrása, amelyeket a Szociális és egészségügyi bizottság által felügyelve a lakosaink rendelkezésére fogunk bocsátani.

Ezúton szeretnénk megkérni a 65 év feletti szépkorúainkat és a kisgyermekes anyukákat, hogy egészségük megőrzése érdekében minimalizálják a helyi élelmiszerüzletek látogatását.

Megértésüket köszönjük
teljes szöveg

egyéb | 16. 3. 2020 | Szerző:
Tisztelt Lakosság! 1

Tisztelt Lakosság!

Szlovákia területén a koronavírus-fertőzés elérte a szomszédos Szenci járást is, ezért a megelőzés érdekében Hodos községben is ülésezett a helyi válságstáb.
Ezúton szeretnénk Önöket tájékoztatni a stáb döntéseiről, amelyek a következőek:
• A községben működő oktatási intézményekben, mint a hodosi alapiskolákban - magyar és szlovák tannyelvű alapiskolában, illetve a hodosi óvodában 2020. március 11-től, azaz szerdától szünetel az oktatás.
• A helyi kulturális, sport és egyéb megtervezett közösségi rendezvények határozatlan ideig nem kerülnek megrendezésre.
• Felkérünk minden olyan lakosunkat, akinél jelentkeztek (az influenza és a megfázás tünetei) a következő tünetek: fejfájás, láz, fáradtság, izom fájdalom, száraz köhögés és légzési nehézségek, ne látogassák a helyi élelmiszerüzleteket, vendéglátóipari egységet, postát és a helyi községi hivatalt, ahol ügyintézéseiket telefonon valósítsák meg.
• Továbbá kérjük azon lakosainkat, akik az utolsó 3 hétben külföldön tartózkodtak — főleg a járvány sújtotta területeken — vagy munkájukat külföldön végzik, jelezzék ezt a községi hivatalban a 031/552-21-25–ös telefonszámon Keszi Ildikónál.

Együttműködésüket köszönjük.
teljes szöveg

egyéb | 10. 3. 2020 | Szerző:
Jön a Mikulás 1

Jön a Mikulás

2019.12.05 - 17:00 - kultúrház teljes szöveg

egyéb | 2. 12. 2019 | Szerző:
Meghívó 1

Meghívó

Karácsonyváró napok

Advent első vasárnapja -
családi karácsonyváró délután falunk karácsonyfájánál
Időpont: december 1., délután 5 órától

Ádventi jótékonysági vásár és karácsonyváró a szabadidőközpontban
Időpont: december 14. /Vásári kapunyitó – reggel 8 órától

Aranyvasárnapi közös gyertyagyújtás falunk karácsonyfájánál
Időpont: december 22., délután 5 órától


teljes szöveg

egyéb | 25. 11. 2019 | Szerző:
Meghívó 1

Meghívó

a pályázati keretből és önerőből kívül-belül felújított Hodosi Magyar Tannyelvű Óvoda épületének ünnepélyes átadására

Hodosi Magyar Tannyelvű Óvoda parkja / 2019.12.06 14:30 órai kezdettel

teljes szöveg

egyéb | 25. 11. 2019 | Szerző:

Felhívás

A Nyugat – szlovákiai Villamos Művek Rt. az energetikáról szóló 251/2012-es Tt. származó törvény értelmében felhívja az ingatlanok tulajdonosait, bérlőit és kezelőit, hogy távolítsák el a telkükön, udvarukon, kertjükben lévő azon fák és bokrok ágait, amelyeken a villamos vezetékeket veszélyeztetik legkésőbb 2020. január 7-ig.

Amennyiben a megadott határidőn belül nem tesznek eleget a felhívásnak és nem távolítják el a vezetékeket veszélyeztető fák, bokrok ágait, ebben az esetban a szükséges intézkedéseket a Nyugat – szlovákiai Villamos Művek Rt. munkatársai végzik al a törvény rendelkezéseivel összhangban.
teljes szöveg

egyéb | 15. 11. 2019 | Szerző:
Tűzvédelem bebiztosítása a fűtési időszakban  1

Tűzvédelem bebiztosítása a fűtési időszakban

A tűzvédelem szempontjából különösen veszélyes időszaknak számít a fűtési időszak.
Ebben az időszakban megszaporarodnak a nagy anyagi kárt okozó és több esetben sérüléseket, emberi áldozatokat követelő tűzesetek. A fűtési berendezések nem megfelelő használatával, rossz előkészítésével és a berendezések ellenőrzésének elhanyagolásával növeljük a meghibásodások, tüzek és sokszor a robbanások kialakulásának veszélyét. Leggyakoribb tüzek a fűtési berendezések meghibásodásából a kémények és füstelvezető csövek nem megfelelő beszereléséből keletkeznek. A tűzesetek kivizsgálásai során szerzett információk alapján ezeket legtöbbször a preventív – tűzmegelőzési előírások megszegése okozza.

A fűtési időszak megkezdésével a következő óvintézkedések betartását ajánljuk:
- szakemberrel ellenőriztessük a fűtőberendezéseink műszaki állapotát és az észlelt hiányosságokat mielőbb távolítassuk el,
- biztosítsuk be a kémények szakszerű átellenőrzését szakemberrel, mielőtt a fűtőberendezést csatlakoztatjuk a kéményhez,
- kéményseprővel (vagy szakemberrel) ellenőriztessük,és egyúttal tisztítassuk ki a kéményeket a füstcsöveket, és az általa kiadott elismervényt őrizzük meg,
- a kéményseprő által kiadott elismervényt őrizzük meg és a község tűzvédelmi ellenőrző, csoportjának kérésére mutassuk fel,
- a fűtőberendezéseket csak a gyártó utasításai értelmében üzemeltessük,
- ne hevítsük túl a fűtőtesteket, ne használjuk otthon barkácsolt berendezéseket,
- a fűtőberendezések közelében ne tartsunk éghető anyagokat,
- ne hagyjuk a működésben lévő fűtőberendezéseket felügyelet nélkül,
- kazánok vagy fűtőberendezések közelében ajánlott szénmonoxid érzékelő vagy gázérzékelő berendezést szerelni,
- gyerekeknek ne engedjük, hogy ezeket a berendezéseket kezeljék, vagy más módon manipuláljanak velük,
- begyújtáshoz és a fűtéshez csak olyan fűtőanyagokat és eszközöket használjunk, amelyek a gyártó által ajánlottak és engedélyezettek,
- gondoskodjunk arról, hogy a fűtőberendezések és más hőforrások biztonságos távolságban, valamint hőálló anyagokkal (amelyek szerkezete, mérete és elhelyezése az előírt feltételnek megfelel) legyenek elválasztva az éghető anyagoktól,
- a hamut és más égéstermékeket erre a célra megfelelö, nem éghető tárolóedényekben tároljuk elkülönítve más hulladékoktól,
- a fűtőanyagok raktáraiban tartsunk rendet, az egyes fűtőanyagokat tároljuk elkülönítve, lehetőleg minél pormentesebben.

Az ajánlott óvintézkedések és az érvényes jogszabályok betartásával csökkenthetjük a tűzesetek, egyébb veszélyek és tragédiák keletkezését a fűtési időszakban.
teljes szöveg

egyéb | 22. 10. 2019 | Szerző:
Népdalest 1

Népdalest

2019 október 4-én
18:00 - tól
Nemeshodosi Kultúrház teljes szöveg

egyéb | 30. 9. 2019 | Szerző:
Hodosi Családi Nap 2

Hodosi Családi Nap

Helyszín: sportpálya
Időpont: 2019. augusztus 31.
Kapunyitás: 13:00 teljes szöveg

egyéb | 20. 8. 2019 | Szerző:
...

Tisztelt lakosság,

Hodos község önkormányzata tisztelettel meghívja Önöket és kedves családjaikat az augusztus 18-án (vasárnap) délután fél hatkor a kultúrház előtti Szent István téren tartandó államalapító Szent István napi ünnepi megemlékezésre, mely az egyik legrégibb magyar ünnepnapunk.
Tisztelettel várunk minden kedves emlékezni vágyót és érdeklődőt. teljes szöveg

egyéb | 16. 8. 2019 | Szerző:
Virágos Hodosért 1

Virágos Hodosért

környezetszépítő verseny teljes szöveg

egyéb | 8. 7. 2019 | Szerző:
Figyelmeztetés 1

Figyelmeztetés

a fokozott tűzveszélyre

A Tűzvédelmi és Mentőszolgálat Dunaszerdahelyi Járási Igazgatósága a 314/2001 tűzvédelmi törvény 21. paragrafusa, valamint a Belügyminisztérium 121/2002 számú tűzmegelőzési hirdetménye alapján 2019.07.02-tól 12.00 órától fokozottan tűzveszélyes időszakot hirdet ki a Dunaszerdahely-i körzet egész területére.
Egyúttal tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy egész évben tilos a növényzet, bokrok és fák kiégetése. A rendelet a visszavonásig érvényes. Hodos község 1/2007-es számú a közrendről szóló általános érvényű rendelete megszegéséért pénzbírság szabható ki. teljes szöveg

egyéb | 4. 7. 2019 | Szerző:
FIGYELMEZTETÉS  1

FIGYELMEZTETÉS

a fokozott tűzveszélyre

A Tűzvédelmi és Mentőszolgálat Dunaszerdahelyi Járási Igazgatósága a 314/2001 tűzvédelmi törvény 21. paragrafusa, valamint a Belügyminisztérium 121/2002 számú tűzmegelőzési hirdetménye alapján 2019.04.26-tól 15.00 órától fokozottan tűzveszélyes időszakot hirdet ki a Dunaszerdahely-i körzet egész területére.
Egyúttal tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy egész évben tilos a növényzet, bokrok és fák kiégetése. A rendelet a visszavonásig érvényes. Hodos község 1/2007-es számú a közrendről szóló általános érvényű rendelete megszegéséért pénzbírság szabható ki.
teljes szöveg

egyéb | 26. 4. 2019 | Szerző:
ÉRTESÍTÉS 1

ÉRTESÍTÉS

HODOSI ÓVODA
BEIRATÁS a 2019/2020 -as TANÉVRE teljes szöveg

egyéb | 26. 4. 2019 | Szerző:
Színházi előadás 1

Színházi előadás

Helyszín: HODOSI KULTÚRHÁZ
Időpont: 2019. május 17., 18:00 órai kezdettel
Belépőjegy: 5,- Eur
Belépőjegyek elővételben: Hodosi Községházán Budinszky Erzsébetnél
teljes szöveg

egyéb | 25. 4. 2019 | Szerző:
HÚSVÉTVÁRÓ 1

HÚSVÉTVÁRÓ

helyi szabadidőközpont parkjában / április 13-án teljes szöveg

egyéb | 5. 4. 2019 | Szerző:
Országos Bajnoki Döntő 1

Országos Bajnoki Döntő

Kultúrház Hodos / 18.00 óra teljes szöveg

egyéb | 3. 4. 2019 | Szerző:
Naptár 2019 1

Naptár 2019

A komunális hulladék és a szelektált hulladék elszállításának ütemterve teljes szöveg

egyéb | 2. 4. 2019 | Szerző:
MAGYAR TANNYELVŰ ALAPISKOLA HODOS 1

MAGYAR TANNYELVŰ ALAPISKOLA HODOS

Beiratás az 1. évfolyamba 2019/2020-as tanévre teljes szöveg

egyéb | 27. 3. 2019 | Szerző:
#

Meghívó

2019. március 17
Megemlékezés az 1848/49 - es forradalom és szabadságharc 171. évfordulója alkalmából teljes szöveg

egyéb | 14. 3. 2019 | Szerző:
#

Karácsonyváró napok

Meghívó teljes szöveg

egyéb | 28. 11. 2018 | Szerző:
#

Határon túli nemzeti tánc - 77 verbunk a végekről

1715-ben a pozsonyi országgyűlés és a bécsi udvar hosszas tárgyalásait követően törvényerőre emelkedett az állandó közös hadsereg felállítása. Mindez hozzájárult a bécsi udvar érdekeit szolgáló ezredek számának megnövekedéséhez, megkezdődött a szabad és erőteljes toborzás.
A verbunkos tánc tulajdonképpen a Verbung Kommandók tevékenységének egyik meghatározó eszközeként terjedt el és épült be fokozatosan a reformkor idején, egységes kulturális értékként a hagyományos falusi tánc- és zenekultúrába egész Közép-Európában.
A Határon túli nemzeti tánc Felvidék, Erdély, Kárpátalja és a Partium területein gyűjtött archív filmfelvételek alapján nyújt hiteles és átfogó képet az egykori verbunkos hagyományokról. Az előadás 60 perce alatt nyomonkísérhetjük, hogyan épült be az új stílusú tánc az egyes nemzeti kultúrák régi stílusú táncai közé és milyen formákban folklorizálódott a csárdás a verbunk és a népies műdal Közép-Európa területén.
teljes szöveg

egyéb | 25. 9. 2018 | Szerző:
#

SZENTMIHÁLYFAI FOCIKUPA

Tájékoztatjuk a futballbarátokat,
hogy 2018.07.15-én, vasárnap kerül sor a hagyományos
SZENTMIHÁLYFAI FOCIKUPÁRA,
résztvevők:
Szentmihályfa, Hodos,
Egyházkarcsa, Nagyabony.
Kezdés: 10.30 órakor,
Hodos – Egyházkarcsa.
Döntő: 15.00 órakor.
Helyszín: sportpálya
teljes szöveg

egyéb | 11. 7. 2018 | Szerző:
#

VÁC FC - FC HODOS

Felkészülési mérkőzés /2018.06.29/ teljes szöveg

egyéb | 26. 6. 2018 | Szerző:

Tisztelt Lakosság!

Szeretettel meghívjuk Önöket a II. alkalommal megrendezésre kerülő hodosi FERGETEGES GYERMEKNAP és CSALÁDI napra 2018. június 30-án. Helyszín a hodosi sportpálya.
Programok:
15.00 órától
• ügyességi versenyek
• 11-es rúgó verseny - Polgármester serlegéért
• elsősegélyadás bemutatása a Hodosi Vöröskereszt jóvoltából
• Hodosi Önkéntes Tűzoltók bemutatója - habparti, célba lövés vízzel
• légvár, arcfestés, palacsinta, fagyi, hot-dog, üdítő,
18.00 órától
• GLAMOUR zenekar mesés –zenés előadása,
19.00 órától
• tábortűz gyújtás – szalonnasütés, ellenőrző égetés
• Minden gyermek AJÁNDÉKBAN részesül!
Közös eszem - iszom, hajnalig tartó táncmulatság!
Szeretettel várunk mindenkit!
teljes szöveg

egyéb | 25. 6. 2018 | Szerző:

Tisztelt Lakosság!

Községükben lépésről-lépésre próbáljuk egyre jobban mérsékelni a hulladéktermelést.
A cél az, hogy megtanuljunk környezettudatosan élni,hogy minél nagyobb mennyiségben próbáljunk újrahasznosítani.
Ezúton tájékoztatjuk azokat a tisztelt lakosokat, akik szeretnének bekapcsolódni a biológiailag lebomló kommunális hulladék gyűjtésébe, hogy a községi hivatalban személyesen vehetők át, aláírás ellenében a 240 literes kerekes tárolók a zöld és a bio hulladék gyűjtésére. Ebbe a tárolóba szigorúan csak a következő hulladékot rakjuk, mint pl.: virág, fű, falevelek, apró faágak, gyomnövény, romlott zöldség vagy gyümölcs, fűrészpor, fatörmelék, forgács, fahamu.
Biológiai szemét alatt értjük továbbá a következő konyhai hulladékot , pl.: zöldség- és gyümölcs szára, héja, levele, tojás héja, tea maradék, öreg kenyér, dióhéj, vagyis ami komposztálással szétbomlik.
Községünkben a biológiai szemét elszállítását bérmentve kéthetente a Hodus Kommunal kft fogja végezni, első alkalommal 2018.június 12-én, kedden. A tárolók kiűrítésének ütemterve olvasható lesz Hodos község internetes honlapján, a helyi újságban: Hodos a mi falunk. Kontakt személyek: Budinszky Erzsébet, Kardos Mária, telefonszám: 5522125.
teljes szöveg

egyéb | 1. 6. 2018 | Szerző:

LOVAK FERTŐZŐ KEVÉSVÉRŰSÉGE

A Dunaszerdahelyi Regionális Állategészségügyi és Élelmezésügyi Felügyelet a lovak Szlovákiában előforduló fertőző kevésvérűségéről tájékoztatja a lótenyésztőket. Laboratóriumilag lett diagnosztizálva a lovak fertőző kevésvérűségének harmadik góca.
A betegséget egy lónál diagnosztizálták Jelšovec (Jelsőc) községben (Losonc-i járás) egy magántenyésztőnél.
A betegség lehet heveny – akut – lefolyású, vagy idült – krónikus is, klinikai tünet nélkül. A leggyakoribb klinikai tünetek közé tartozik a magas láz, vérszegénység, testtömeg veszteség, csökkent teljesítőképesség és néha elhullás. A fertőzést terjeszthetik vérszívó rovarok, terjedhet továbbá fertőzött állatok vérével, lószerszámmal, takarmánnyal, nemi úton és átviheti a betegséget a gondozó személyzet is. A fertőzött egyedet a gócban elpusztítják és betiltásra kerülnek a gócban mindennemű ló szállítások, beleértve a versenyeket, kiállításokat, vásárokat stb.
A betegség terjedésében a legnagyobb veszélyt a nem bejegyzett – regisztrált tenyészetekből származó ismeretlen egészségügyi státuszú (nem kivizsgált állatok), nem bejegyzett – regisztrált lovak jelentik.
Szlovák Köztársaság Országos Állategészségügyi és Élelmezésügyi Felügyelet elrendelte az ellenőrzéseket és a mintavételeket azokban a tenyészetekben, amelyekben 2017 és 2018- as években nem volt ellenőrzés a fertőző kevésvérűségre.
Figyelmeztetünk minden lótenyésztőt, hogy a nem bejegyzett állattartó fizikai személyre és jogi személyre bírság szabható ki 300 euróig, illetve 3 500 euróig.
Amennyiben a tenyésztő nem teljesíti az állategészségügyi és élelmezésügyi felügyelet által előírt kötelezettségeket, valamint nem biztosítja be az állatok kivizsgálását vagy nem mutatja be a szükséges vizsgálati eredményeket, a fizikai személyre 400 eurótól 1 000 euróig és a vállakozó fizikai, illetve jogi személyre bírság szabható ki 1 750 eurótól 20 000 euróig.
teljes szöveg

egyéb | 15. 3. 2018 | Szerző:
első előző
/ 3
utolsó