Navigáció

Tartalom

FARSANG

Typ: egyéb
Vízkereszttől Hamvazószerdáig tart a farsang, így ha február, akkor farsang! Ha farsang, akkor télűzés, a tavaszvárás ideje, mely időszakra a vidámság, bolondozás, alakoskodás jellemző. A farsangi népszokások, a hagyományok felelevenítése a gyerekek egyik kedvenc téli mókája. Február 12-én szép, verőfényes napra ébredtünk, az iskolánkban megrendezésre kerülő farsang napjára. Már több hete készültünk erre a napra: álarckészítéssel vagy egyéni jelmezekkel.
Nagy volt az izgalom, minden osztály részt vett a szereplésben. A farsangi jelmezesek felvonulása és rövid produkcióik nagy sikert arattak: a közönség tapssal jutalmazta őket. A gyermekek számára nagyon fontosak az ünnepek és a készülődés, és az hogy egy nagyobb közösségben lehetnek. A betanult produkciókkal kiállni a közönség elé, ez különösen nagy sikerélményt jelent nekik, megmutathatják azt, hogy mire képesek.
Igaz a tél még maradt, de a hangulat fergeteges volt. Az ötletes jelmezekbe bújt gyermekek tánca, a tél kiűző zsivaja, a vidám versenyszámok, a tombola színesítette napjukat. A zsűri tagjai értékelték a szebbnél szebb, ötletesebb jelmezeket. De ezen a napon mindenki győztes volt!

Készítve: 13. 8. 2017
Legutóbbi frissítés: 13. 8. 2017 11:27
Szerző: